Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Willibrorduslezing 2021 - Jaap Seidell: "Voedsel voor de geest"

Voeding voor de geest! Het bestuur van de Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo en het Willibrordusgenootschap heeft de eer prof. Dr. Ir. Jaap Seidell dit jaar als spreker te mogen presenteren. .

Prof. Dr. Ir Seidell is sinds 2002 hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Als deskundige op dit gebied adviseert hij nationale en internationale wetenschappelijke organisaties, waaronder de World Health Organisation en de Gezondheidsraad. Hij is lid van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen, publiceerde ruim 500 artikelen in wetenschappelijke tijdschriften, is vaste columnist van Het Parool en Het Financieel Dagblad, twitteraar en als veelgevraagd spreker neemt hij actief deel aan het maatschappelijk debat.

De historie van de St. Willibrordusstichting laat zien dat de in de zorg voor kwetsbare mensen met een psychiatrische en verstandelijke beperking aandacht was voor voeding en lichaamsbeweging. Dat was een vooruitziende blik, want nieuwe inzichten laten zien dat een gezonde voeding niet alleen helpt om chronische ziekten als kanker, hart- en vaatziekten en diabetes te voorkomen maar ook dat het belangrijk is voor ons immuunsysteem en onze mentale gezondheid

Rondom de lezing zijn meer activiteiten. Leerlingen van de basisschol Willibrordus vertellen over voeding voor de geest, burgemeester van Heiloo drs. Mascha ten Bruggencate zal de inleiding verzorgen. De muzikale omlijsting wordt gedaan door de muziek- en dansschool Heiloo.

Na afloop van de lezing kunt u genieten van de Willibrordusmaaltijd. Een heerlijke stamppot verzorgd door de Keuken met Karakter. De ingrediënten van de stamppot zijn uit de regio afkomstig.

Voor € 5,00 koopt u een kaartje voor de lezing, inclusief de overheerlijke Willibrordus stamppotmaaltijd.
Na afloop van het programma zullen de bestuursleden van de Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo u uitnodigen tot een kleine bijdrage aan het evenement.

Kaartjes koopt u via www.willibrorduslezing.nl of via de agenda op www.cultuurkoepelheiloo.nl