Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

UB40 - Johnny2bad

Johnny2bad uit Birmingham (UK) is slechts één weekend in Nederland met een wervelende show rond één van de grootste Reaggae legendes “UB40”.

Met maximaal twee uur klassieke UB40 tracks weet Johnny2bad een fantastische live show neer te zetten als ongeëvenaard eerbetoon aan één van de grootste Reggae bands uit het Verenigd Koninkrijk UB40. Met de vele hits zoals o.a. Homely Girl, Can’t Help Falling In Love, Rats In Mi Kitchen, Happens Again, Kingston Town, Baby Come Back, Red Red Wine weten ze het publiek mee terug te nemen naar de jaren ’80 en ’90.

Leden van Johnny2bad speelden o.a. met Sting, Peter Gabriel, Pato Banton and the reggae revolution, Dreadzone, Selectors en UB40 met Ali Campbell, Astro en Mikey tijdens uitverkochte shows in 2014 en 2015 in Engeland. In 2019 kwam UB40 naar Nederland met een tournee ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum.

Daarnaast speelde de band in uitverkochte zalen door de hele UK. In Holland waren zij o.a. te zien en te beluisteren bij de Reggea night in Nijmegen (voor 8.000 bezoekers), TT Assen, Night in the park in Den Haag. Daarnaast op het GlastonBarry fest in Wales en op The Neon in Newport in South Wales.

In november 2021 overleed na een kort ziekbed ”Astro”. Hij was de eigenlijke oprichter van UB40 samen met “Ali Cambell”, die hij 40 jaar als zijn eigen broer beschouwde. Nu ook Ali Cambell ernstig ziek is en niet meer kan optreden, hebben ze in “Johnny2bad” de ideale frontman gevonden om The legacy van UB40 levend te houden!! Het wordt een avond om nooit te vergeten in de Cultuurkoepel!

Line-up:
Chris Redwood
Mitch Thompson
Michael Nanton
Stuart Haugh
Kevin Cunningham
Martyn Phillips
David Forskin
Paul Mullins