Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Op z'n Frans!

Tijdens de middag van de Franse chansons brengen drie topvertolkers u naar de Provençe, de Côte d´Azur of naar een terrasje in hartje Parijs. Het chanson is het leven zelf, het geluk, de liefde, het verdriet, de passie en natuurlijk ook melancholie. ..kortom “La Douce France”.

Katell Chevalier – Retour Amsterdam-Paris
Met haar theatervoorstellingen en optredens bij verschillende televisieprogramma’s heeft Katell vele harten sneller laten kloppen voor het Franse chanson. In haar nieuwe muziekprogramma laat ze de toeschouwer genieten van het mooiste wat Frankrijk en Nederland te bieden hebben. Naast prachtig eigen werk zingt Katell nummers van Franstalige grootheden als Brel, Aznavour en Piaf, maar ook Stromae. En pareltjes van Frank Boeijen, Herman van Veen, Toon Hermans en Wim Sonneveld. Vaak in een verassend, akoestisch jasje, waarbij Katell sommige van oorsprong Nederlandse nummers in het Frans zingt of juist Franse liedjes in het Nederlands uitvoert. De soms fluwelen en soms krachtige zang van deze in Frankrijk geboren rasartieste raakt je diep in je hart. Retour Amsterdam-Paris is als een boeiende treinreis langs de hoogtepunten van de Nederlandse en Franse cultuur.

Beatrice van der Poel zingt Brel
Singer-songwriter, theatermaakster, stemactrice en Nederlandstalig chansonnière Beatrice is eigenzinnig en wars van hokjes. Selfmade en dol op Blues, Soul, Pop, Jazz en de klank van de Nederlandse taal. Jacques Brel, de grote meester, zijn songs, teksten en performance zijn ongeëvenaard. Je moet van goede huize komen om je aan dat repertoire te wagen. Beatrice werd vaak gevraagd of zij niet eens een lied van Brel zou willen vertolken. Echter zij weigerde, “Brel is te groot, te indrukwekkend… dat kan ik niet aan…” Nu voelt ze zich er eindelijk klaar voor!

Ze heeft inmiddels een aantal eigen albums uitgebracht te hebben o.a. Langzaam Los, Hard en Hoofd, Electric Lady, Montere weemoed, theater producties op haar naam staan en kilometers podium ervaring. Ze werkt(e) o.a. met Beeswamp, Maarten Van Roozendaal, Marcel de Groot, Thomas Verbogt, Bob Fosko en Corrie van Binsbergen.

Philippe Elan – Enfer et Paradis
In een volledig nieuwe theatershow presenteert Philippe, die een naam heeft opgebouwd als virtuoos vertolker van de klassieke Franse chansons, een collectie eigentijdse pop songs in de stijl van Julien Clerc en Michel Fugain. Het repertoire is afkomstig van het nieuwe studioalbum ‘Enfer et Paradis’ dat in het voorjaar 2023 uitkomt. Het album ademt de sfeer van vernieuwing. Naast nieuwe nummers, waaronder meerdere eigen nummers en bijdragen van Lenny Kuhr, vertolkt Philippe toch ook weer enkele van zijn favoriete chansons, maar dan wel in een nieuw muzikaal jasje. Wat blijft is de succesvolle samenwerking met zijn vaste begeleider Reyer Zwart die ook voor de productie van het album tekende. Samen kozen ze ervoor het nieuwe repertoire in de studio maar ook tijdens de concertreeks, te laten begeleiden door een voltallige band. De voorstelling draait in seizoen 2023-2024 zowel in kleinere als grotere bezetting.

Meer info:
www.klaver4producties.nl