Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

Kerst Sing-a-long met Cor Bakker

Wat is nu leuker met Kerst dan samenkomen in een prachtig aangeklede Cultuurkoepel met een koor, een fantastisch combo en solisten van wereldklasse om mooie Kerstliederen mee te zingen? Als er één manier is om warmte en verbondenheid te voelen aan het einde van het jaar, dan is het wel met samen zingen. Het Kerst-repertoire leent zich daar dan ook bij uitstek voor.

Pianist en muzikaal leider Cor Bakker heeft voor dit Kerstconcert drie solisten van wereldformaat uitgenodigd om samen met zijn eigen combo én het Amsterdams Zwanenkoor het begin van kerst in te luiden. 

“Kerst vind ik misschien wel de mooiste tijd van het jaar. Kerstmuziek heeft een speciale plek in mijn hart; er zijn zoveel schitterende liedjes!” – Cor Bakker

Het Zwanenkoor
Met muzikaal leider André Vrolijk is het Zwanenkoor is al 29 jaar een begrip. In Amsterdam maar ook ver buiten de stadsgrenzen. Het koor bewaakt het culturele erfgoed, het Amsterdamse/Jordanese lied. Ze waren te zien in Paradiso en op festivals als Noorderslag, het Reuring Festival, The Rabbit Hole, bij RTL Late Night en Tijd voor Max. Waar zij komen is het feest! 

Karin Bloemen
Karin Bloemen is een zangeres en cabaretière die met haar opvallende verschijning, haar prachtige liedjes en bruisende optredens en theatershows al sinds 1983 de aandacht op zich weet te vestigen. Een optreden van Karin Bloemen is een unieke ervaring. Of het nu gaat om een theatershow of een concert, met haar fabuleuze stem en expressieve mimiek bespeelt zij elke zaal. Soms is zij uitbundig en extrovert, dan weer ingetogen en gevoelig.

Fay Claassen
Zangeres Fay Claassen is drievoudig Edison-winnares en speelt veelvuldig op internationale concertpodia. Het lijkt de gewoonste zaak van de wereld als Fay Claassen met haar ontroerende stem Engels- en Nederlandstalig popsongs, eigen composities, of standards van het "Great American Songbook" tot nieuw leven brengt.
Doordat haar fenomenale improvisatie en perfecte intonatie kinderspel lijkt die zich moeiteloos verbindt met enorme emotionele diepgang en meer dan twintig jaar muzikale ervaring, leidt dat telkens tot weergaloze fascinatie.

Humphrey Campbell
De Nederlandse zanger Humphrey Campbell is de enige echte crooner die we in Nederland hebben. Met zijn diepe donkere, prachtige soul stem beweegt hij zich net zo makkelijk in het repertoire van Nat King Cole en Frank Sinatra als Stevie Wonder en Michael Bublé. 

Jacques Klösters
De show wordt gepresenteerd door niemand minder dan Jacques Klöters. Ondermeer bekend als presentator van het radio-programma ‘De Sandwich’. Een man die werkelijk overal een fascinerende anekdote over kan vertellen.

Line up:
Cor Bakker op de vleugel met zijn eigen trio.
Solisten: Karin Bloemen, Fay Claassen en Humphrey Campbell
Verteller: Jacques Klöters
Het Amsterdamse Zwanenkoor met André Vrolijk.