Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

CHRIS HINZE - INCREDIBLE INDIA!

Na zijn succesvolle tour in 2019/2020, gaat Chris Hinze op veler verzoek nog een keer de theaters in met zijn Multimedia solo concert INCREDIBLE INDIA. Een mix van indrukwekkende videobeelden in combinatie met spetterende muziek, fascinerend fluitspel op diverse fluiten, backingtracks, collages en persoonlijke verhalen. Een boeiend schouwspel, gemaakt aan de hand van zijn vele reizen door India.

Voor dit concert reisde de fluitist en reiziger maandenlang door India, waar hij sinds 1974 kind aan huis is. In dat jaar kreeg hij Bansuri fluitles in Bombay van de legendarische meesterfluitist Ragunath Seth. Met India was liefde op het eerste gezicht en sindsdien reist hij om de 2 à 3 jaar naar dit betoverende land vol tegenstellingen. Afgelopen jaar was hij 3 maanden onderweg om te filmen, muziek op te nemen en bevriende muzikanten te bezoeken voor deze schitterende productie.

“CHRIS HINZE - INCREDIBLE INDIA” neemt je mee naar de onbekende en fascinerende en kleurrijke wereld van 1.5 miljard Indiërs. Hun bizarre leven in overvolle grote steden, hun chaos, armoede en rijkdom, de overweldigende natuur, de talrijke Hindoeïstische tempels en paleizen en de prachtige stranden en eilanden.

Chris Hinze:' India is geen land om te begrijpen. Het is op alle vlakken overweldigend. Een vat vol tegenstrijdigheden. Het overkomt je. Je raakt er niet over uitgepraat. Het is liefde op het eerste gezicht of je rent gillend weg om daarna toch tot de slotsom te komen dat India onvergelijkbaar fascinerend is ….. en je tenslotte blijft'.

India is niet alleen de Taj Mahal of de paleizen in Rajastan, de hippiescene in Goa, de Kerala Backwaters, de Himalaya of de talrijke stranden. Nee, het is oneindig veel meer. Neem alleen al Delhi of Mumbai: heftig, chaotisch opdringerig, luidruchtig, onwelriekend, smerig, maar o zo fascinerend. Met geen enkel land te vergelijken. Totale chaos in optima forma.. Fantastisch! It's a way of life.

Daar tegenover staat de vriendelijkheid en de ongelooflijke verdraagzaamheid. En niet te vergeten het grote verschil tussen rijk en arm...

Wat kun je verwachten?
Op een groot scherm worden indrukwekkende videobeelden in combinatie met (op diverse fluiten gespeeld) fluitspel, backingtracks, collages en persoonlijke verhalen, samengesmeed tot een boeiend schouwspel. Met deze theatervoorstelling hoopt hij iedereen zijn liefde voor India een beetje mee te geven door middel van muziek, film, verhalen en anekdotes.

Recensies:
Noord Hollands Dagblad: Chris Hinze op eenzame hoogte!
Haagsche Courant: Grensverleggend!
De Telegraaf: Een uitdaging voor de muzikale zintuigen. Een absolute must’!
Trouw: ‘Een waanzinnig concert! Onnederlands! Een amalgaam van muziekculturen en –stijlen. Het gevaar van een lappendeken wordt buiten de deur gehouden’.
Elegance: Verrassend.. muziek met ballen… een vervoermiddel van de geest... Zeer de moeite waard. En voor een breed publiek!
De Gelderlander: Hinze blijkt een meester in het ‘vertalen’ van cultuurkleuren naar een muzikaal palet van uitzonderlijk niveau. Een must voor iedereen die muziek in een nog grotere context wil ondervinden.  

 

www.chrishinze.nl