Deze voorstelling is al geweest!

Bekijk actuele agenda

CCC Inc.

CCC Inc.

In 1967 wordt CCC Inc. opgericht in Amsterdam door Joost Belinfante. De band speelt voornamelijk folk en blues-muziek en vanaf 1968 wordt de band begeleid door Lennaert Nijgh, die later teksten ging schrijven voor Boudewijn de Groot. In 1970 haalt de band de pers door een commune te beginnen op het Brabantse platteland en als één van de weinige Nederlandse groepen op te treden op het hoofdpodium van het legendarische popfestival van Kralingen. CCC Inc. is buitengewoon succesvol in het clubcircuit en wordt het huisorkest van Paradiso, de Melkweg en de Kosmos. Nadat de groep zichzelf in 1974 heeft opgeheven, gaat zij ondergronds. De heren Jansz, Hendriks en Belinfante starten in 1978 de band Doe Maar, die tot de dag van vandaag menig hart sneller doet kloppen. Tijdens jaarlijkse bijeenkomsten wordt nog steeds muziek gemaakt en bij tijd en wijle wordt ook opgetreden. Na een sabbatical deed CCC Inc. in 2018 een jubileumtoernee.

Nadat een nieuwe tournee begin 2020 door maatregelen van de overheid halverwege werd afgebroken, leek het er op dat niemand CCC Inc ooit nog live zou zien spelen. Dat blijkt niet waar. Komende herfst geeft CCC Inc. een aantal exclusieve concerten in zalen verspreid door het land, waaronder de Cultuurkoepel Heiloo. In dit dorp hebben de mannen allemaal al een keer op het podium gestaan bij het roemruchte BukBuk.  

Ze bestaan inmiddels 55 jaar maar dat vormt geen enkele belemmering. Op het podium lijken ze nog steeds een stel jonge honden, ook al zijn ze de 70 reeds gepasseerd. De energie spat er nog steeds vanaf.

CCC Inc. bestaat uit:
Joost Belinfante - zang, viool, gitaar, ukelele, mondharmonica
Jaap van Beusekom - zang, banjo, dobro, autoharp
Ernst Jansz - zang, gitaar, piano, wasbord
Huib Schreurs - zang, mondharmonica, concertina
Jan Hendriks - gitaar
Richard Wallenburg - bas

Meer informatie: www.cccinc.nl